Водіям розповіли, як захистити кузов свого автомобіля

Щоб автомобіль довше виглядав як новий, слід захистити кузов. Як це зробити та не витратити багато грошей, розповість «Твоя МАШИНА».

Найбюджетніший варіант – це нанести жорсткий віск при миття або полірування автомобіля. Захист буде не найнадійніший, зате хоч якийсь. Виглядає вона як тоненька плівка з антистатичним та гідрофобним ефектом. Тобто кузов буде захищено від води, але не від подряпин.

Більш стійкий варіант – це рідке скло. Ця хімія створює спеціальний захисний шар на кузові, який відштовхує воду та створює дуже цікавий блиск. При цьому наноситься рідке скло просто: потрібно розтерти рідину по всьому автомобілю та намагатися уникати води три дні, щоб скло встигло затвердіти. Машина не тільки виглядатиме красиво, але й отримає захист від легких подряпин.

Ще вище стоїть керамічне покриття. Такий захист коштує набагато дорожче, але й ефект сильніший. Технологія пропонує нанесення на кузов зерен оксиду титану, діоксиду кремнію та інших неорганічних сполук, що є основою кераміки. Так кузов буде захищений від подряпин, а фарба від вигоряння. Також з’явиться блиск та гідрофобний ефект.

Також гарним захистом стане вінілова плівка. Дуже часто її використовують як альтернативу фарбуванню кузова, адже обклеїти авто коштує набагато дешевше. Крім того, плівка захищає кузов від подряпин та навіть деяких ударів.

Якщо не хочеться змінювати зовнішність машини, тобто прозора поліуретанова плівка. Це найдорожчий вид захисту автомобіля, але він найнадійніший і не псує автомобіль. Найнепробивнішим захистом стане тандем поліуретанової плівки та кераміки.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти