Назвали топ-3 помилок водіїв, через які довго прогрівається салон авто

Як відомо, у всіх машин різний час прогрівання салону, а деякі водії припускаються помилок, через які салон прогрівається дуже довго. Тому пропонуємо ознайомитися з трьома найпопулярнішими помилками, які не сприяють швидкому прогріванню салону автомобіля.

Вентилятор опалювача на максимумі

Варто не забувати, що поки рідина системи охолодження не досягне хоча б 50 градусів, немає сенсу встановлювати високі оберти вентилятора. Через те, що радіатор пічки холодний, повітря, яке через нього проходить, практично не нагрівається і ви просто ганятимете по салону з великою швидкістю холодний потік, який ніяк вас не зігріє.

Занадто довго прогрівається двигун

Сучасному двигуну в холодну пору досить дати попрацювати кілька хвилин. Рух можна починати, коли оберти двигуна опустяться до 900 обертів за хвилину. Головне — перші кілька хвилин руху не давати високих обертів та навантажень на мотор, а разом з ним і на трансмісію.

Відмова від рециркуляції повітря

Багато водіїв вважають режим рециркуляції непотрібним або взагалі про нього не знають, а дарма. Взимку він допоможе швидко обігріти салон, а влітку – охолодити.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти