Як експлуатувати авто з дизельним двигуном взимку: корисні поради водіям

У зимовий період двигун потребує особливої ​​уваги. Найбільше це стосується дизельного агрегату. Експерти розповіли, як правильно поводитися з таким мотором, передає «Твоя МАШИНА».

При температурі надворі нижче -15 градусів не можна відразу запускати двигун. Спочатку потрібно повернути ключ запалення. Тоді спалахне спіралька, що позначає початок прогріву свічок. Коли вона згасне, цикл слід повторити ще 4-5 разів. Після цього автомобіль повинен запуститися швидше та легше.

Паливо дорожчає, тому деякі водії схильні купувати дешевий дизель. Але таке пальне має низьку якість і може зашкодити автомобілю. У найгіршому накриється паливний насос високого тиску, і тоді ремонт буде дуже дорогим.

Якщо ж довелося заправити машину дешевим паливом, то підвищити його якість присадки не допоможуть. Вони лише очистять пальне від сміття та неякісної сировини, але такий захід не має сенсу, тому що у сумі все це обійдеться у ціну нормального дизеля.

Сильні морози у наших краях рідко, але бувають. Тому слід заправлятися спеціальним зимовим дизелем. У нього прямо із заводу додають спеціальний гель, який не дає паливу перетворитися на парафін. Адже інакше відігріти та завести автомобіль буде дуже важко.

Також варто сказати, що паливний бак завжди має бути заповнений. Якщо в паливну систему потрапить повітря, то доведеться залити пальне, вичавити повітря із системи та замість нього закачати дизель, і все це у мороз.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти