Водіям розповіли, чому витрата бензину взимку більша і як її зменшити

Витрата палива хвилює багатьох водіїв, а особливо в зимовий час, коли вонa збільшується на кілька літрів.

У зв’язку з цим пропонуємо ознайомитися з причинами збільшення витрати палива взимку, а також з тим, що можна зробити, щоб не розоритися на заправці свого авто в цей період.

Отже, перша причина збільшення витрати пального – це прогрів двигуна. Холодний мотор споживає значно більше палива. При початковій їзді двигуну потрібно приблизно на 20% більше пального, поки він не набере робочої температури.

Кожен додатковий споживач енергії в авто призводить до навантаження на акумулятор і генератор, тому двигун починає крутитися швидше, щоб задовольнити всі потреби автомобіля. За усередненою формулою один нагрівальний елемент додає +0,1 літра до витрати автомобіля (підігрів керма, підігрів сидінь, підігрів лобового скла, підігрів заднього скла, включена пічка)

Ще однією причиною підвищеної витрати палива є завантажений багажник предметами першої необхідності типу лопати та незамерзайки. У свою чергу, погано очищений автомобіль призводить до збільшення ваги машини, що, безсумнівно, позначається на витраті пального.

Мокрий сніг на дорозі збільшує опір коліс і машині потрібно прикладати більше зусиль для подальшого руху.

Крім того, за мінусової температури підвищується щільність повітря навколо. Так, наприклад, при – 40 градусах щільність буде на 30% більша, ніж при +30, а відповідно зростає аеродинамічний опір і машині вже потрібно більше бензину, щоб їхати з тією ж швидкістю, як і влітку.

Як уникнути збільшення витрати палива на автомобілі у зимовий період.

Для коротких поїздок в холодну пору краще автомобіль не використовувати, а залишати його бажано на закритому паркінгу або в теплому гаражі.

У міру прогріву салону потрібно відключати електронних помічників (обігріви скла, підігрів сидінь та керма).

Також варто не забувати очищати авто перед поїздкою, щоб не лише зменшити витрату пального, а й убезпечити інших учасників дорожнього руху.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти