Чи можна в Україні возити биту в машині

На дорозі відбуваються різні ситуації, і в деяких може виникнути потреба самозахисту. Бейсбольна біта є одним із найбільш законних засобів. Але чи справді можна возити її із собою, розповість «Твоя МАШИНА».

Спочатку варто розібратися, що таке холодна зброя. В українському законодавстві у пункті 8.11 наказу МВС №749 прописано, що «холодна зброя – предмети та пристрої, конструктивно призначені та за своїми властивостями придатні для неодноразового нанесення шляхом безпосередньої дії тяжких (небезпечних для життя в момент заподіяння) та смертельних тілесних ушкоджень, дія яких ґрунтується на використанні м’язової сили людини».

Таким чином, біту можна зарахувати до холодної зброї, якщо людина використовує її для завдання пошкоджень іншій людині. Але оскільки в законодавстві нічого конкретно про бейсбольну біту не прописано, на її придбання та перевезення не потрібен окремий дозвіл.

Тобто зберігати в машині її можна, але, щоб не викликати у співробітників поліції підозри, рекомендується також брати з собою бейсбольну рукавичку та пару кульок. Також слід купити чохол для спортивного інвентарю, щоб бита не привертала увагу.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти