Українцям розповіли як діяти при ДТП у 2022 році

Щодня на дорогах України відбуваються сотні ДТП, у яких гинуть та травмуються люди. Тому пропонуємо ознайомитись із переліком правил, які допоможуть у разі аварії.

При ДТП водій зобов’язаний увімкнути аварійну сигналізацію та встановити знак аварійної зупинки. Одне з ключових завдань водія при ДТП – не переміщати транспортний засіб та предмети, які мають причетність до події.

Співробітники поліції повинні зафіксувати все, що допоможе встановити обставини аварії та їх точний розвиток.

Водій також зобов’язаний вжити можливих заходів для надання медичної допомоги постраждалим, викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги, а у разі відсутності можливості вжити зазначених заходів звернутися за допомогою до присутніх та відправити постраждалих до закладу охорони здоров’я.

Варто зазначити, що європротоколом можна скористатися за умов, коли: у ДТП немає людей, які фізично постраждали або загиблих; обидва учасники не мають претензій щодо вживання наркотичних, алкогольних чи лікарських засобів; обидва учасники згодні з обставинами події; одна зі сторін визнала свою провину; обидва учасники мають бути забезпечені полісами ОСАЦВ (автоцивілки); сума матеріальних збитків не повинна перевищувати 50 000 гривень.

Джерело yaizakon.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти