Водіям розповіли, як швидко очистити автомобіль від снігу та льоду

Взимку кожна подорож починається з ритуалу – очищення автомобіля від снігу. Експерти підказали, як можна прискорити та спростити процес, передає «Твоя МАШИНА».

Почати можна вже ввечері після повернення додому. Перед тим, як залишити автомобіль на ніч, слід очистити від снігу колісні диски та бризковики. Якщо цього не зробити, то на ранок у цих місцях з’явиться лід. Також увечері можна заздалегідь розчистити сніг навколо коліс спереду та ззаду машини, щоб уранці вже був простір для маневру.

Друга дія, яка спростить підготовку машини вранці – це очищення лобового скла та щіток склоочисників. Скло можна обробити спеціальними засобами, які не дозволять утворитися льоду. Також можна використовувати тканинний екран для захисту лобового скла або просто шматком тканини, зафіксувавши його за допомогою дверей. Тоді вранці не доведеться витрачати багато часу на розморожування льоду на склі.

Також слід обробити спеціальним спреєм замки дверей, які убережуть їх від замерзання. Альтернативою може стати WD40 або звичайний антисептик.

Вранці перед початком очищення автомобіля рекомендується запустити двигун і увімкнути обігрів скла та дзеркал заднього виду. Також можна виставити обдування лобового скла на максимальний режим. Це розтопить сніг та помітно спростить очищення машини.

Починати слід з даху. Якщо не прибрати звідти сніг, він може злетіти під час поїздки. Другими за рахунком ідуть скло, дзеркала, капот і багажник. Не потрібно натискати на щітку, інакше можна пошкодити ЛКП.

За цей час тепло з салону розтопить лід і його можна буде легко видалити скребком. Також не слід сильно тиснути, щоб не зламати скребок і не подряпати шибки. Якщо автомобіль довго знаходився на морозі та скло сильно замерзло, можна обробити його спеціальною рідиною або спреєм.

Заборонено використовувати окріп. Через різкий перепад температур скло трісне, а ЛКП пошкодиться. Також необхідно протирати всі світлові прилади та номерні знаки. Це не тільки забезпечить безпеку на дорозі, а й позбавить проблем із поліцією та штрафу.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти