Назвали 19 порад автолюбителю, які ніколи не будуть зайвими

Як відомо, на дорозі завжди потрібно бути уважним та сконцентрованим. А щоб поїздка пройшла безпечно, пропонуємо ознайомитися зі списком основних порад, які завжди стануть у нагоді під час пересування.

При повороті ліворуч не викручуйте заздалегідь кермо. Тримати його потрібно лише прямо. У такому разі, при ударі ззаду ви не вилетите на стрічну смугу.

Ви схопили узбіччя або сніжний брустер ліворуч. У такій ситуації потрібно взяти міцно кермо і не змінюючи положення ноги на педалі газу, компенсуйте відведення убік.

Будьте уважні при проходженні затяжних поворотів по внутрішньому радіусу (для вас – внутрішній, для зустрічних – зовнішній). Якщо зустрічний автомобіль, що проїжджає зовнішнім радіусом, почне заносити, то він поїде не в кювет, а в 90% випадках вам в лоб.

Коли перелаштовуєтесь, прискорюйтесь!

Не гальмуйте при повороті. У повороті – лише контрольований розгін.

Завжди залишайте запасний варіант. Наприклад, сумніваючись при обгоні, не виїжджайте на зустрічку і тягніться ззаду, доки не будете впевнені на 100%, що можна обганяти. А якщо що, повертайтеся на свою смугу.

Збільште відстань від авто, яке їде попереду. Помітите вікно, розганяйтеся своєю смугою і виходите на зустрічку вже на максимальній швидкості.

Здійснюючи шаховий обгін на трасі та вклинюючись у потік, гасіть швидкість ще на зустрічній смузі.

Якщо бачите, що зустрічна машина не встигає обігнати, вмикайте правий поворотник і притискайтеся до узбіччя заздалегідь.

Не зайвим буде знайти великий рівний майданчик і спробувати своє авто в екстремальному гальмуванні та розгоні.

Не сподівайтеся на систему стабілізації під час дощу. Якщо відбудеться зрив і ви “попливете” (ефект аквапланування), система вам не допоможе.

Ви летите по лівому ряду, а праворуч всі стоять чи повільно їдуть? Швидше за все, вони пропускають пішохода – будьте уважнішими!

Тварини на дорозі чи несподівані перешкоди у вигляді коліс, мішків тощо. Перш ніж врятувати псинку, переконайтеся, що не вилетите з дороги, “прихопивши з собою” пару стовпів, сусідню машину та пішохода на узбіччі.

І останнє перевищення швидкості веде до дуже серйозних наслідків. Пам’ятайте про це!

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти