Що насправді означають фрази в оголошеннях про продаж авто “вкладень не вимагає”, “сел і поїхав” та інші

Купівля автомобіля на вторинному ринку починається в Інтернеті, але пізніше чекає розмова з продавцем. Однак не завжди виходить зрозуміти, що насправді мають на увазі деякі фрази, передає «Твоя МАШИНА».

Сів і поїхав

Зазвичай ця фраза означає, що машина на ходу. Але не варто думати, що такий автомобіль повністю справний. Можливо навіть навпаки – їхати доведеться спочатку на СТО.

Вкладень не вимагає

Цими словами продавець спробує приховати, що після покупки новому власнику потрібно буде замінити масло, фільтри, робочі рідини, ремінь ГРМ, свічки запалювання та подібні деталі. Будь-який уживаний автомобіль вимагає вкладень.

Всі подробиці по телефону

Зазвичай так кажуть, якщо машина має якісь проблеми із документами, про які відкрито писати в оголошенні не варто. Якщо продавцю нічого приховувати, то всі подробиці пишуть в оголошенні, щоб не переказувати те саме кожному потенційному клієнту.

Торг біля капота

Цю фразу можна почути як від власника автомобіля, і від перекупника. При цьому знизити ціну покупцю не вдасться. Насправді схема з «торгом біля капота» працює лише тоді, коли потенційний покупець перебуває в одному регіоні із продавцем. Якщо ж доведеться їхати за кілька сотень кілометрів, то переговори відбудуться телефоном.

Перевірка на будь-якій СТО

Зазвичай так кажуть, що покупець вирішив, що машина може пройти всі перевірки. Це має змусити подумати, що автомобіль повністю справний і їхати до автосервісу немає сенсу. Але перевіряти машину треба у будь-якому разі.

Не битий, не фарбований

Ця фраза зовсім не означає, що машина не була у ДТП. Визначити, чи правду сказав продавець, можна за допомогою товщинометра. Однак багато продавців замовляють у малярів послуги фарбування під товщиномір – коли вся деталь забарвлюється рівним шаром.

Автобізнесменів прохання не турбувати

Часто продавцю немає різниці, для яких цілей купують автомобіль – для себе чи для перепродажу. Проте мати справу з перекупниками неприємно, оскільки вони з усіх сил намагаються знизити ціну. У той самий час ця фраза може означати, як і продавець є перекупником.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти