Українцям розповіли, що робити, якщо таксист – хам та неадекват

Українцям дали дієві поради про те, як правильно поводитися, якщо ви потрапили в машину до нахабного, неадекватного і потенційно небезпечного таксиста.

На жаль, найчастіше таксисти працюють через компанії-посередники без жодної ліцензії. А робота без ліцензії означає, що на них майже немає законних важелів тиску. У такому разі пасажир може або поскаржитися до компанії-посередника або диспетчеру.

Якщо ви бачите, що нормальний діалог з таксистом неможливий, то найкраще буде закінчити розмову і провести поїздку в мовчанні. В іншому випадку потрібно буде надіслати родичам або друзям зовнішні дані про автомобіль: марку, колір, модель, номер автомобіля, якщо запам’ятали.

Якщо таксист починає вам грубити чи загрожувати, то насамперед потрібно попросити його зупинити автомобіль. У разі відмови – дзвоніть у поліцію.

При спробі таксиста заблокувати вас в автомобілі знайдіть маленьку ручку або язичок, які розблокують двері. Після того, як двері будуть розблоковані, при першій зупинці авто потрібно вибратися з салону і бігти за допомогою.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти