Водіям розповіли, як власноруч замінити олію на своєму автомобілі

Деякі водії воліють самостійно проводити заміну оливи з тих чи інших причин. У зв’язку з цим пропонуємо ознайомитись із деякими порадами, які допоможуть полегшити цей процес.

Отже, спочатку потрібно дізнатися, яке масло вам потрібно. Найпростіше – подивитися в інструкції до автомобіля, а якщо її вже немає, ви можете звернутися до офіційного дилера та запитати там.

Далі нам потрібен фільтр. Дізнатись який саме треба вам допоможуть у магазині автозапчастин, ви називаєте продавцю VIN-номер авто, а він за каталогом підбере вам деталь.

Також у нових автомобілях фільтр стоїть під спеціальною кришкою, яку, щоб відкрутити потрібен спеціальний ключ. Його можна придбати в будь-якому автомагазині.

Далі ви заганяєте свій автомобіль на яму або естакаду, знаходите в піддоні зливну пробку і заздалегідь готуєте будь-яку ємність, в яку збиратимете старе масло. Щоб масло добре зливалося, краще дати двигуну перед заміною трохи попрацювати, але не довго, інакше можна просто обпектися.

Після цього відкручуємо і дістаємо старий фільтр, вимиваємо залишки бруду і старого мастила спеціальним засобом для чищення або звичайним бензином, і вставляємо нову деталь, змастивши всі гумові ущільнювачі новим маслом.

Тепер заливаємо нову свіжу оливу. Важливо дізнатися, скільки саме її має бути у двигуні. Знаючи приблизний об’єм, заливаємо оливи приблизно на півлітра менше і перевіряємо рівень у системі. Якщо його мало, тоді потроху підливаємо, доки рівень не досягне середини. Головне – не перелити масло, адже тоді у двигуні буде підвищений тиск і рідина може видавити гумові ущільнювачі в блоці двигуна.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти