Топ-15 дивних автомобілів родом з 90-х, схожих на три- та чотириколісні непорозуміння

У 90-ті роки було багато дивних та цікавих речей, у тому числі й автомобілів. На той час з’явилося чимало чудових моделей, які і зараз популярні на вторинному ринку, але були й дуже неординарні транспортні засоби, повідомляє «Твоя МАШИНА».

1. Corbin Sparrow/Myers Motors NmG

Машина оснащувалась електродвигуном на 27 к.с., а запас ходу досягав 65 км. Максимальна швидкість становила 110 км/год, а маленькі габарити та маневреність робили цю модель дуже корисною у місті. Дизайн із закругленим у задній частині кузовом був виконаний на замовлення мережі піцерій. Усього таких машин було випущено 300 екземплярів, але не всі замовники отримали свої автомобілі – у 2003 році компанія збанкрутувала.

2. Campagna T-Rex та V13R

Перші такі триколісні автомобілі з’явилися у середині 90-х. T-Rex оснащувався різними двигунами, і зараз машиною рухає 1,6-літровий рядний шестициліндровик від BMW, що працює в парі з 6-ступінчастою секвентальною КПП. Привід задній, максимальна швидкість сягає 210 км/год. Кузов виготовлений із склопластику. У салоні є два сидіння, а в багажник вміщується 92 літри.

V13R – це родстер від тієї ж компанії. Він рухається двигуном Harley потужністю 122 к.с. та 5-ступінчастою секвентальною коробкою передач.

3. Mercedes CLK GTR

Ця модель коштує понад 1,5 млн. доларів. Таким чином, це був найдорожчий серійний автомобіль. Потужність двигуна становить понад 600 л. Модель випущена тиражем 25 екземплярів.

4. Fiat Multipla

Цей шестимісний автомобіль випускався в 1998-2010 роках і дивує він і сьогодні. З погляду шасі та ходової частини Multipla є одним із найвдаліших мінівенів.

5. Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II

Другий Evo був представлений у 1990 році. Двигун працював із віддачею 235 л.с. Тираж моделі склав 502 екземпляри, і свого часу машина коштувала до 250 000 євро.

6. Ford Ka

Ця модель у 1996 році започаткувала філософію «New Edge Design» у компанії Ford. До 2008 року було випущено 1,5 млн. одиниць.

7. Ford Scorpio

Друге покоління випускалося у 1994-1998 роках, яке дизайн був розроблений на комп’ютері. Машина нагадує бабку, але автолюбителі екстер’єр не оцінили. У результаті через низькі продажі машину довелося зняти з виробництва. Аудиторії не сподобалося навіть гарне оснащення.

8. Smart

Виробник мав намір зробити машину, яка могла паркуватися обличчям до бордюру. При довжині 2500 мм задня Smart злегка випирала на проїзну частину. У багатьох країнах та містах така парковка заборонена, але зі Smart знайти місце для стоянки у будь-якому випадку набагато простіше.

9. Toyota RAV4

Саме RAV4, що з’явився у 1994 році, став орієнтиром для інших виробників позашляховиків. Хоча зараз ця машина виглядає безглуздо.

10. VW Polo Harlekin

Буває, що власники вирішують незвичайно пофарбувати власний автомобіль. Але дивно, якщо це робить виробник. Незважаючи на глузування, ця модель таки досягла високих продажів.

11. VW Golf Country

Не всім клієнтам сподобалася позашляхова версія цієї моделі. Тираж становив лише 7500 авто. Але це спричинило високу ціну машини в даний час.

12. Renault Twingo

Перший Twingo 1992 автолюбителі не сприймали всерйоз, але у жінок модель знайшла успіх. З роками машина зазнала безліч змін, змінюючи габарити та зовнішність.

13. BMW Z3 Coupe

На диво, цей кремезний автомобіль знайшов свою аудиторію. Можливо, всіх залучив двигун із потужністю 321 л.с. У будь-якому випадку, технології та нестандартна зовнішність зробили свою справу.

14. BMW 8 серії (E31)

Зі своїми 8- та 12-циліндровими двигунами ця модель підкорила серця водіїв. Клієнтів не перетягнули він навіть найближчі конкуренти.

15. Nissan NX2000

У цій машині можна побачити риси Pulsar NX Sportback. Хоча такий дизайн сподобається далеко не всім, але від поїздки машина приносила справжнє задоволення.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти