Українцям розповіли, що спільного у електрокарів та автомобілів на водні

Екологічні автомобілі стають популярними з кожним роком. У цьому сегменті велику популярність набули електрокари. Але мало хто знає, що існують також водневі авто. Тому пропонуємо розібратися з перевагами та недоліками кожного екземпляра.

Отже, електродвигун є пристроєм, що перетворює електричну енергію на механічну, використовуючи при цьому принцип електромагнітної індукції. Існують електродвигуни змінного та постійного струму. Сьогодні вже існують силові установки, здатні працювати як від змінного, так і від постійного струму. Серед переваг таких двигунів слід виділити високий ККД, який може досягати 95%, компактність і мала вага, екологічність, довговічність, здатність функціонувати в режимі генератора, а також те, що максимальний крутний момент доступний практично моментально. Серед мінусів варто виділити тривалий процес заряджання батареї, особливо порівняно із заправкою автомобілів із ДВЗ.

Як альтернатива електрокарам можна розглядати моделі з водневими силовими установками. Водневий паливний елемент представляє собою спеціальні ячейки з мембраною, що розділяє камери, в яких знаходиться катод і анод. В одну камеру подається кисень, а в іншу – скраплений водень. У ході певних реакцій утворюється пара і електрика, останнє і надає рух електромотору. Іншими словами, автомобіль на водні, це той же електромобіль, який використовує замість акумуляторних батарей для живлення електромотора рідкий водень.

До переваг водневих автомобілів слід віднести високу швидкість заправки, проте поки що мінусом є нерозвинена інфраструктура, а також дороге обслуговування та висока вартість виробництва.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти