Водіям розповіли, як правильно експлуатувати та стежити за автомобілем у зимовий період

Експлуатація автомобіля в зимову пору року досить складний процес, а щоб його спростити пропонуємо ознайомитися з дієвими порадами про те, як правильно експлуатувати машину в холодну пору року.

Отже, водієві варто періодично оглядати гуму на предмет проколів, шишок та нерівномірного зношування. Перевірте тиск, колесо має бути накачано за регламентом. Ну і нарешті подивіться, чи не відлетіли балансувальні вантажі.

Не зайвим буде перевірити акумулятор автомобіля. Можете під’їхати до будь-якого електрика або магазину з акумуляторами і там спеціальним приладом зможуть переглянути залишкову ємність батареї. Якщо вона маленька, ви можете спробувати підзарядити акумулятор, але краще його замінити.

Взимку в багажнику машини краще мати лопату, каністру з паливом, щітку для змітання снігу, дроти для акумулятора та трос.

Для того, щоб у морози не відірвати ручку дверцят і не пошкодити ущільнювач, потрібно останній змащувати спеціальним силіконовим мастилом, яке не замерзне і не дасть дверцят примерзнути.

Також, поки ще тепло, замки дверей потрібно змастити спеціальною незамерзайкою, саме вона витісняє вологу зсередини і триматиме ваш механізм у робочому стані.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти