Реєстрація “євробляхи” навпаки: як поставити автомобіль на облік у сусідніх державах

Автомобільні експерти розібралися, як у популярних для експорту країнах поставити авто на облік.

Почнемо із Німеччини. Щоб поставити на облік авто в цій країні, потрібно: зробити діагностику двигуна на токсичність вихлопних газів (Abgasuntersuchung);
пройти обов’язковий технічний огляд (Hauptunters suchung); заплатити всі податки (а їх чимало); стати в електронну чергу, щоб отримати послуги реєстрації.

Процес постановки на облік авто у Польщі та Литві трохи простіший. Для цього вам необхідно пройти обов’язковий технічний огляд; сплатити податки; оформити із продавцем договір “купівлі-продажу”; приїхати до сервісного центру.

Для реєстрації автомобіля в Латвії потрібно: пройти обов’язковий технічний огляд; сплатити всі податки; стати в електронну чергу, щоб отримати послуги реєстрації; приїхати до сервісного центру.

Для постанови автомобіля на облік у Чехії ви маєте заповнити заяву на внесення автомобіля до реєстру транспортних засобів; одержати технічний паспорт, виданий продавцем автомобіля; для підтвердження угоди – оформити рахунок-фактуру та договір купівлі-продажу; при лізингу – вам знадобиться довіреність від лізингової компанії, засвідчена у нотаріуса; без обов’язкового страхування відповідальності автовласника та сплати адміністративного мита автомобіль не переоформлять.

Поставити авто на облік у Грузії простіше, ніж у нас. Все що потрібно: посвідка на проживання або просто знайомий грузин, який згоден за вас поручитися; технічний огляд автомобіля (на час пандемії це правило не актуальне); приїхати до сервісного центру.

Ще одна цікава фішка в Грузії – це розмитнення автомобіля. Приганяєте автомобіль на іноземній реєстрації до Центру реєстрації, на спеціальній панелі вводите всі дані у цифровому вигляді, сплачуєте в касу невеликий податок та ваш автомобіль отримує грузинську “прописку”.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти