Водіям розповіли, як евакуюватися на автомобілі: харчування, житло, затори та маршрути

На 12 день війни в Україні люди найчастіше евакуюються із Запорізької, Харківської, Київської, Дніпропетровської областей. Найбільший потік автомобілів помітний на трасах зі сходу на захід через Кременчук, Дніпро, Умань, Олександрію, Вінницю.

У мирний час дістатися зі східних областей, наприклад, у Львів, можна було за 12-14 годин. В даний момент цей маршрут займає близько 2-х діб. Знавці радять не прямувати до Вінниці після Умані, а повернути на другорядну паралельну дорогу у потрібному вам напрямку (наприклад, Біла Церква, Кременець, Любар чи південь країни). Тут все залежить від того, який кінцевий пункт призначення.

Багато хто евакуюється з Одеси на кордон із Молдовою та Румунією. Черга на перехід молдаванського кордону починається одразу за блокпостом, який стоїть на виїзді з міста.

Якщо ви можете добре розпланувати евакуацію, то можна знайти хороші варіанти ночівлі в тих містах, через які ви проїжджатимете. Для цього можете написати до чатів або груп, де волонтери розміщують оголошення про вирішення питань біженців.

У місцях, де часто накопичується велика кількість машин, віруючі місцевих церков виносять у автомобілі чай із бутербродами. Але багато хто з тих, хто евакуюється, намагається не витрачати час на їжу, а швидше дістатися місця призначення.

Щодо палива, то тут потрібно бути готовим до черги на 10-15 хвилин. На автотрасах ситуація гірша – тут черга може становити кілька годин. Деякі заправки встановили ліміт на пальне: на одну машину відпускають трохи більше 10 літрів чи на певну круглу суму (щоб прискорити чергу). Перед тим як стати в чергу, обов’язково переконайтеся, що на цій АЗС є саме той вид палива, який вам потрібний.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти