Водіям розповіли, як безпечно переночувати в автомобілі під час евакуації

Військовий стан в Україні змусив багатьох залишати свої будинки для евакуації у безпечне місце. Якщо вам довелося їхати на власному автомобілі і на шляху немає місця для ночівлі, то пропонуємо ознайомитися з деякими порадами, які допоможуть убезпечити цей процес.

Почнемо з того, що зазвичай виспатися сидячи в кріслі неможливо. Якщо в машині багато людей, створіть найкращі умови для вашого водія – від нього залежить безпека.

Для ночівлі часто доводиться знімати підголівники з передніх крісел, щоб їх спинки лягли максимально горизонтально, передні крісла слід зрушити максимально вперед, задню подушку іноді краще зняти (зазвичай вона просто витягується вгору) і поставити під кутом, щоб горизонтальна поверхня стала більш рівною (часто проблема виникає в місці стику відкинутих передніх спинок і подушки заднього дивана), спинку заднього сидіння іноді можна легко зняти, якщо вона заважає.

Для заповнення нерівностей та провалів між спинками та подушками сидінь можна використовувати демонтовані підголовники, скручені куртки, сумки.

Що ж до місця для ночівлі, то тут бажано, щоб це був освітлений майданчик. Непоганою локацією може бути двір багатоповерхівки у населеному пункті або двір приватного будинку, з господарем якого вдасться домовитись.

Холодні ночі також вносять свої корективи в автомобільну ночівлю і салон доводиться обігрівати. Але спати з працюючим двигуном ми б не радили, бо вихлопні гази можуть потрапити до салону. Тому варто завести будильник і прокидатися, скажімо, кожні півтори-дві години, щоби протягом 15 хвилин протопити в авто.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти