Водіям розповіли, на що дивитися, якщо потрібно терміново купити машину для евакуації

При швидкому виборі машини для негайної евакуації є деякі особливості. Якщо вам потрібно просто дістатися до якогось місця, а потім машина стане непотрібною, то можна орієнтуватися тільки на технічний стан, без прив’язки до зовнішнього вигляду.

На що звернути увагу купуючи машину для евакуації?

Документи. Автомобіль із проблемними документами може отримати додаткові затримки на блокпостах та на пунктах пропуску на кордоні. Принаймні, купуючи машину за техпаспортом (а з оформленням у СЦ МВС зараз нічого не вийде), переконайтеся, що власник живий і залиште його контакти.

Кузов. Він не повинен бути іржавим та деформованим внаслідок ДТП. Тому перевірте рівномірність зазорів між кузовними деталями, щільність та зусилля зачинення дверей.

Двигун. Холодний і прогрітий двигун повинен працювати рівно, без струсів, вібрацій та несистемних шумів. Контрольні лампи (Check Engine та інші) не повинні подавати жодних сигналів тривоги. На щупі має бути лише олива, а не сіро-біла емульсія його суміші з антифризом – це ознака великої проблеми, для вирішення якої потрібно повністю розбирати двигун.

Трансмісія. Неважливо, автоматична буде трансмісія чи “механіка”, головне, щоб вона не смикалася на старті та розгоні, чітко перемикалася при повільному русі в пробці і не пробуксовувала на швидкості.

Колеса. Старі стерті шини, та ще з грижами – це те, що може відмовити будь-якої миті. Також погано, якщо у машини іржаві та гнуті колісні диски, оскільки вони часто спричиняють падіння тиску в шинах прямо під час руху.

Електрика. Перевірте роботу електроприладів. Якщо на машині якась одна електросистема продемонструє неполадки, значить є ймовірність того, що будуть збоїти й інші. Акумулятор повинен бути в хорошому стані, адже вам доведеться довго стояти в пробках і часто запускати мотор.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти