Водіям розповіли, що дуже важливо зробити одразу після заміни зимових шин на літні

Терміни заміни зимових шин на літні не регламентуються законом, але рекомендується змінювати гуму, коли температура вдень становить від 7 до 9 градусів вище за нуль, а вночі не опускається до негативних значень.

Чи потрібне балансування

Балансування коліс рекомендується проводити при кожній зміні шин, якщо змінюєте тільки гуму. Якщо ж у вас колеса у зборі, то балансування необхідно проводити раз на 10-15 тис. км пробігу.

Чи потрібно перевіряти розвал-сходження

Ця процедура не обов’язкова, але якщо автомобіль після зміни відводить убік при прямому положенні керма, відчувається биття в кермо в процесі руху, виникають вібрації, яких раніше не було, обов’язково потрібно перевірити розвал-сходження. Крім того, про необхідність перевірки розвалу сходження може говорити нерівномірне зношування шин як з внутрішньої, так і з зовнішньої сторони.

Як зберігати зимову гуму

Тут все залежить від того, чи зберігаєте ви просто шини чи колеса у зборі з дисками. У першому випадку їх потрібно зберігати у горизонтальному положенні, поставлені один на одного. Якщо колеса на дисках, їх слід зберігати у підвішеному чи вертикальному положенні, склавши в ряд.

На що звернути увагу при заміні шин

Обов’язково потрібно оцінити стан гуми, яку ви міняєте, на наявність гриж, проколів, порізів. Якщо якесь колесо часто спускало в процесі експлуатації, слід перевірити його і заздалегідь усунути дефект.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти