Водіям розповіли, як заправити автомобіль у Європі: відмінності від українських АЗС

Автомобільні фахівці розповіли про нюанси заправки машин на європейських АЗС.

Почнемо з того, що автозаправки на магістральних трасах у Європі працюють цілодобово, але ціни на них традиційно вищі, ніж у містах.

На невеликих АЗС у містечках та на другорядних дорогах зазвичай є лише два види палива – бензин марки А-95 та звичайний дизель. Автогаз продається як на окремих станціях, так і на загальних. Частина заправок закрита вночі, проте при цьому на них можна заправитися через банківський термінал, вбудований прямо в колонку.

Паливо на європейських АЗС мають різні маркетингові найменування, але завжди слід звертати увагу на октанове число.

Особливість заправки автомобіля газом полягає в тому, що часто заправників немає на станції і весь процес поповнення запасу палива лягає на плечі водія. Також у деяких країнах пістолети для заправки газом можуть відрізнятися, тому вам знадобиться перехідник, так званий італійський тип Dish.

Ціна пропан-бутану в Європі традиційно становить 50-60% від основного для європейців 95-го бензину. Зріджений пропан-бутан, на якому працюють українські автомобілі з ГБО, маркується як LPG, Autogas або GPL (нечасто), і найчастіше зустрічається на великих заправках. Варто зазначити, що маркування CNG – це зжатий природний газ метан, на якому в Україні працюють автобуси та вантажівки.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти