Під час війни в Україні з’явилося кілька нових правил для водіїв

У зв’язку з військовим становищем в Україні було внесено корективи для всіх сфер життя. Змінилося все, і насамперед багато змін торкнулися водіїв та власників транспортних засобів.

Керування у нетверезому стані

Так, майже у всіх областях України у п’яних водіїв конфіскують автомобіль на потреби армії. У різних містах вже було конфісковано кілька десятків машин. Також порушників можуть забрати до підрозділів ЗСУ. Дані про них вносяться до спеціального реєстру і вже за кілька днів можна очікувати повістку.

Прострочене посвідчення

Кабмін дозволяє користуватися простроченим посвідченням водія, адже замінити його на нове зараз можливості немає. Нові посвідчення також поки що не видають.

Право на керування вантажівками

Водіям у яких в правах лише категорія В дозволили керувати автомобілями, що підпадають під категорію С та С1. Тобто власники категорії В можуть керувати і автомобілями, які важать понад 7500 тонн.

Відеореєстратор

Під час воєнного стану в машині заборонено мати відеореєстратор, навіть у вимкненому стані. Крім цього, заборонено проводити фото та відеозйомку доріг загального користування, блокпостів, укріплень, українських військових та їхньої техніки.

Джерело gsminfo.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти