В Україні з’явилося кілька важливих змін у правилах: що мають знати водії

Війна в Україні внесла свої корективи до всіх сфер життя наших громадян, у тому числі й для автомобілістів. Про те, що мають знати українські водії при пересуванні дорогами загального користування ми вам і розповімо.

Керування у нетверезому стані

Майже у всіх областях України в п’яних водіїв конфіскують автомобілі на потреби армії. У різних містах вже було вилучено кілька десятків машин. Також порушників можуть забрати до підрозділів ЗСУ. Дані про них вносяться до спеціального реєстру і вже за кілька днів можна очікувати повістки.

Водійське посвідчення

Кабмін дозволив керувати автомобілем навіть із простроченими правами. Можливість його замінити з’явиться лише через місяць після скасування воєнного стану. Нові посвідчення теж поки що не видають.

Право на керування вантажівками

На період воєнного стану водіям у яких є лише категорія “В” дозволили керувати автомобілями, що підпадають під категорію “С” та “С1”. Тобто власники категорії “В” можуть керувати і автомобілями масою понад 7,5 т.

Відеореєстратор

Під час воєнного стану в машині заборонено мати відеореєстратор навіть у вимкненому стані. Окрім цього заборонено робити фото та зйомку доріг загального користування, блокпостів, укріплень, українських військових та їх техніки.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти