Як і де придбати Зелену карту для виїзду за кордон на авто: інструкція

Напевно кожен знає, що для виїзду за кордон на своєму автомобілі потрібна “Зелена карта”. Це обов’язковий міжнародний страховий сертифікат, який має в усіх країнах уніфіковану форму. Його наявність є обов’язковою умовою для водіїв, які планують виїхати за кордон на власному автомобілі до країн-членів міжнародної системи.

Зараз поліс можна повністю оформити в онлайн-режимі і навіть за кордоном. Те саме стосується і туристичної страховки. Вона надає право на медичне обслуговування українців за кордоном, які ще не мають доступу до соцпакету в рамках підтримки біженців.

Якщо у вас немає “Зеленої картки”, необхідно придбати поліс прикордонного страхування, який надає обов’язкове страхове покриття при в’їзді на територію іншої країни. Придбати його можна під час в’їзду на територію іноземної країни, заздалегідь уточнивши, чи є на кордоні пункти продажу. Також це можна зробити на сайті страхових компаній та на сайті Бюро “Зелена карта” країни відвідування. Поліси прикордонного страхування видають терміном від 15 днів до року.

Джерело rbc.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти