Що може бронеавтомобіль Мastіff: концепція та характеристики

Незабаром Україна отримає партію бронеавтомобілів Мastіff від уряду Великобританії.

Якщо бути точніше, то до нас їхатиме найцікавіша версія броньовика – тривісна з колісною формулою 6х6. Це так звана машина PPV (protected patrol vehicle) – захищений патрульний транспортний засіб.

Мastіff PPV зовні нагадує класичну тримісну вантажівку. Але в його просторому, захищеному бронею кузові обладнані місця лише для 8 – 10 солдатів. Справа в тому, що сидять вони не на лавках, а кожен – в окремому кріслі, яке особливо підвішене на енергопоглинаючих амортизаторах, які потрібні аж ніяк не для комфорту.

Машина призначена в першу чергу для супроводження колон – рухома броньована вогнева точка та перевізник для відділення піхотинців. Також у завдання “Мастіфа” входить підтримка висадженого десанту вогнем зі встановленого у башті кулемета калібром 7,62 або 12,7 мм (в залежності від комплектації).

Машина добре протистоїть вибуху протитанкової міни під колесами. Завдяки V-подібній формі днища вибухова хвиля розділяється і двома струменями йде убік, не пошкоджуючи корпус броневика. Десантне відділення Мastiff PPV захищене бронею, яка тримає уламки та кулю стрілецької зброї калібром до 7,62 мм.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти