Водіям назвали 3 способи, як помити машину майже без води

Мийка з малою кількістю води не корисна для лаку та фарби, але якщо робити це нечасто, великої шкоди не буде.

Спосіб №1: Препарат “Суха мийка”

Це може бути або комплект з пляшки і кількох серветок, або тільки пляшка з розпилювачем. Її вміст – рідкий шампунь з додаванням воску-осушувача (той самий “гарячий віск”, яким на завершення обдають машину на автомийці). Серветки теж не прості – вони з мікрофібри, тобто особливо вбирають вологу і утримують бруд.

Працює “сухе миття” таким чином. Брудну поверхню машини зрошують препаратом та залишають на півхвилини. Під дією вологи бруд розкисає, а його частки обертаються мильним розчином (шампунем) – і тому не дряпають лак, коли власник починає серветкою протирати поверхню авто.

Серветку потрібно час від часу перевертати, щоб зібраний в неї бруд не розмазувався по кузову і не дряпав фарбу. Після цього поверхня не буде ідеально чистою та сухою – на ній залишиться волога та віск, який потрібно розтерти другою серветкою, без бруду та вологи.

Спосіб №2: Розчин шампуню

Зробіть рідкий розчин шампуню (або іншого миючого засобу) – такий, щоб його можна було розбризкувати через розпилювач для стандартної пластикової пляшки.

Отримана рідина на першому етапі миття без води спрацює так само, як і фірмова – розмочить бруд на кузові та оточить кожну абразивну частинку. Знімати бруд потрібно також серветкою з мікрофібри.

Спосіб №3: Два відра

Цей спосіб передбачає використання певної кількості води – щонайменше два відра. Також потрібні будуть шампунь, одна-дві мочалки та велика м’яка серветка для витирання кузова насухо.

Наповніть водою два відра. У відро №1 додайте збільшену – наприклад, подвоєну – норму шампуню. Це буде ємність, звідки ви будете брати воду та миючий засіб. Відро №2 залиште із чистою водою – тут ви полоскатимете мочалку від забруднень.

Головне – більше шампуню, який захищає лакофарбове покриття від подряпин піщинками та іншими частинками бруду.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти