Хто має компенсувати вартість пошкодженого автомобіля під час війни

Із запровадженням військового стану в нашій країні зросла кількість заяв про настання страхових випадків, пов’язанних з ДТП. Про це розповіла керуючий акціонер СК “Арсенал Страхування” Марина Авдєєва.

Опитані редакцією експерти порадили при ДТП використовувати європротокол навіть у разі відхилення від процедури, наприклад, якщо не всі учасники аварії застраховані.

Генеральний директор Національної асоціації страховиків України (НАСУ) Денис Ястреб порадив повніше фіксувати ДТП у вигляді фото- та відеоданих, зберігати їх та за першої ж можливості надавати у страхову компанію.

Якщо автомобіль пошкоджено або знищено внаслідок військових дій, то відшкодовувати збитки має країна-агресор, переконаний Денис Яструб. За словами генерального директора НАСУ, страховики виявили готовність взяти участь у розробці необхідного правового механізму.

Експерт припустив, що в такому разі доцільно було б розробити процедуру, аналогічну нещодавно запущеній у “Дії” – там з’явилася можливість направити заявку на відшкодування збитків за зруйновану нерухомість.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти