Водіям розповіли, як зарядити АКБ у чужому місті

Розряджений акумулятор часто викликає розпач у власника машини, особливо в умовах вимушеного переселення. Як бути в такій ситуації та до кого звертатися у чужому місті? Давайте розбиратися.

Отже, найбільш очевидний варіант – звернутися на СТО, але він не найнадійніший і не найдешевший. Можливо, місця в цеху на 5-6 годин для вашої машини не знайдеться, а професіонали не захочуть знімати акумулятор і носитись з ним по території.

У магазині запчастин. Там, де продають нові акумулятори, обов’язково є зарядний пристрій. Його тримають не для надання послуги автомобілістам, а для підтримки в порядку батарей на вітринах – але за нинішніх умов можуть піти вам назустріч та поставити на зарядку вашу АКБ.

У гаражах. Можна заїхати в найближчий гаражний кооператив і звернутися в перший відкритий бокс. У господарських автомобілістів старої школи зазвичай є зарядні пристрої.

Від працюючого двигуна. Це самий сумнівний спосіб, хоча для більшості моделей він, як кажуть, робочий. Якщо вдасться завести двигун від посадженої АКБ (або машини-донора), можна залишити мотор працювати, щоб генератор зарядив батарею. Але на підзарядку хоча б на 10-15% піде не менше години часу і відповідно не менше 1,0-1,5 л пального. Всі споживачі на борту повинні бути вимкнені. І все одно бажано потім зарядити акумулятор від стаціонарного джерела.

Також за фінансової спроможності можете придбати собі зовнішній акумулятор (бустер), який якраз і виручить у подібних ситуаціях.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти