Що робити з кульовими пробоїнами в автомобілі?

Більшість пошкоджень, які отримали цивільні автомобілі під час війни – пробоїни від уламків снарядів, ракет та мінометних мін. При цьому, незважаючи на жахливі наслідки, автомобіль може бути працездатним, а деякі пошкодження можна тимчасово виправити, щоб продовжити рух.

Двері. Якщо внутрішня проводка не пошкоджена і немає короткого замикання, зовнішній отвір можна просто щільно і надійно заклеїти скотчем, щоб усередину не потрапила волога та не викликала корозію арматури та електроустаткування.

Скло. Бічні стекла від удару розсипаються на дрібні фрагменти. Але якщо вони залишилися на своєму місці, це може бути ненадовго. Допомагає втриматися в отворі тонувальна плівка. У будь-якому випадку скло доведеться міняти або як мінімум замінити поліетиленовою плівкою.

Лобове скло. Лобове скло після отримання пробоїн найчастіше залишається на місці, оскільки воно багатошарове. Тріщину можна просто заклеїти скотчем. При цьому врахуйте, що їзда великими нерівностями може призвести до подальшого руйнування скла, адже воно вклеєне у свій отвір і працює в силовій структурі кузова.

Дах та багажник. Нештатний отвір у даху або кришці багажника бажано швидко заклеїти скотчем – щоб волога, яка потрапить у внутрішню частину, не спровокувала там корозію та цвіль.

Колесо. Шину, пробиту уламком чи кулею, майже обов’язково доведеться викинути. Якщо пробоїна виявиться на металевому диску колеса, може знадобитися ремонт гальм або вузлів ходової частини, які розташовані безпосередньо за колесом.

Силовий агрегат. Під капотом кулями та уламками може бути пробитий двигун та навісне обладнання. Якщо сталося перше, потрібен серйозний ремонт в умовах СТО (а то й заміна двигуна), якщо друге, можна обійтися скромнішими роботами.

Паливний бак. Потрапляння кулі або уламка в паливний бак зовсім необов’язково призводить до спалаху. Якщо отвір саме від кулі, то для збереження дорогоцінного палива пробоїну можна банально заткнути дерев’яним уламком гілки із найближчого дерева.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти