Чи чекати на компенсацію за знищений автомобіль під час війни

Одними з найуразливіших речей, які насамперед потерпають від артилерійських обстрілів та вуличних боїв, є транспортні засоби.

Перш ніж йти в поліцію і скаржитися на те, що ваше авто згоріло від обстрілів або побите уламками – зробіть кілька нескладних дій:

Перше, про що варто подбати – напишіть заяву про пошкодження або знищення вашого автомобіля.

При складанні напишіть адресу, де знаходиться ваш автомобіль.

Вкажіть точний або хоча б приблизний час знищення або пошкодження автомобіля.

Докладно розпишіть всі обставини, як саме він був знищений.

Зробіть ксерокопії свідоцтва про реєстрацію автомобіля та додайте їх до заяви.

Зробіть фото пошкодженого чи зруйнованого автомобіля. Чим більше фотографій, тим краще і бажано на тлі прилеглих будинків або об’єктів, до яких можна прив’язатися. Особливу увагу приділіть фотофіксації пошкоджених ділянок. Фото також додайте до заяви.

Після того, як ви зібрали все необхідне для подання заяви до поліції, слід подумати про її реєстрацію. Ваше головне завдання – щоб заяву принаймні прийняли. Якщо не можете потрапити до відділення, то надсилайте заяву листом. Бажано надсилати з повідомленням про його доставку. Для впевненості необхідно буде скласти список всього вкладеного в лист (сама заява, всі копії документів, роздруковані фото автомобіля, накопичувач із фотографіями та відео). Зберігайте всі чеки про відправку листа до того моменту, поки вам не прийде повідомлення про його доставку до поліції.

Всі ваші дії та дії поліції щодо відкриття провадження про знищення або пошкодження авто будуть необхідні надалі для страхової компанії при відшкодуванні збитків. Єдиний варіант, коли страхова вам може не виплатити компенсацію – якщо у самому договорі прописано пункт про війну.

Слід запам’ятати, що ваше завдання – максимально допомогти поліції у фіксації пошкоджень. Після цього обов’язково отримайте акт пошкодження та оціночну вартість авто. Це буде потрібно під час подання позову на державу.

Джерело dnepr.express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти