Оформлення автоцивілки під час війни: чи є зміни і коли не заплатять по страховці

У військовий час все ще залишається необхідним автострахування ОСАЦВ (обов’язкове страхування автоцивільної відповідальності) для водіїв, тому автовласникам необхідно вчасно актуалізувати термін дії полісу. Експерти розповіли, як оформити ОСАЦВ та пояснили, коли можуть не відшкодувати збитки по страховці під час війни.

Отже, щоб оформити поліс страхування онлайн, водіям потрібно вказати технічні характеристики машини та місце прописки власника авто. Далі слід визначитися з програмою страхування з переліку запропонованих та ввести запитувані дані. Після цього потрібно оплатити поліс банківською карткою.

Варто зазначити, що при покупці страховки слід зазначати місто реєстрації власника, яке збігається з даними у техпаспорті, а не страхувальника.

Після оплати ОСАЦВ на електронну пошту прийде готовий страховий поліс у форматі PDF, який має повну юридичну чинність нарівні з паперовим варіантом.

Також варто зазначити, що ОСАЦВ не покриє збитки, якщо автомобіль пошкодився внаслідок військових дій, наприклад, в нього потрапив снаряд або переїхав танк. Це не сфера відповідальності цього виду страхування.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти