Водіям розповіли, як під час війни провести ТО, змінити гуму, знайти запчастини та СТО

Навіть в умовах військового стану автомобіль потребує допомоги: технічного обслуговування, поточного ремонту, тощо. При цьому військові дії накладають свій відбиток на речі, які колись були звичними – провести ТО, змінити гуму і т.д.

Так, вже зараз потрібно розпочинати заміну зимової гуми на літню. По можливості та наявності комплекту літніх шин їх можна відправити по Україні або за кордон різними службами доставки. Якщо потрібні нові колеса, можна придбати їх в інтернет-магазинах.

Для проходження стандартного ТО краще заздалегідь записуватися на сервіс за кілька днів або навіть тиждень. Список СТО, які працюють у різних містах України, зазвичай можна подивитися на офіційному українському сайті певного автомобільного бренду.

Майже всі імпортери та дилери, які офіційно працюють в Україні, заявляють про підтримку міжнародної гарантії на автомобілі певних марок навіть за кордоном (для громадян, які виїхали на власному автомобілі). Аналогічно можливе проведення фірмового ТО за кордоном, але з обов’язковою відміткою в сервісній книзі для контролю стану автомобіля та періодичності його обслуговування. У той самий час на жорстокі формальності заплющують очі. Наприклад, більшість імпортерів та дилерів дозволяють відхилення від встановленого регламенту ТО на 1-2 місяці та 1-2 тис. км.

До того ж у будь-якому випадку питання гарантійних ремонтів вирішуватиметься в індивідуальному порядку з урахуванням проведення регламентного обслуговування автомобіля.

Якщо автотранспорт вже не на гарантії, то власник може проводити ТО та вибирати запчастини на власний розсуд. Далі необхідно знайти відкриту СТО, де можна встановити ці запчастини. Тут допоможуть різноманітні інтернет-ресурси або навіть офіційні програми. Наприклад, додаток «Київ Цифровий» серед іншого містить карту працюючих СТО та АЗС.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти