Дефіцит палива може залишитися і після війни: на що розраховувати автовласникам

Дефіцит бензину, дизеля та автогазу зараз спостерігається на багатьох автозаправках України. У чергах іноді доводиться стояти до двох годин.

Деякі АЗС відпускають водіям лімітовану кількість літражу – не більше 20 літрів на бак. А на деяких запровадили спеціальні талони.

Сьогодні Україна перебудувалася на європейський бензин та дизель. Ціна одразу злетіла, проте опустити цінник із 40-50 гривень на 32-35 грн дозволили зниження податків та повне скасування акцизу, запроваджене урядом.

На даний момент для армії є достатня кількість пального. Але на дефіцит палива зараз впливають і аграрії, бо у розпалі посівна. Тож у найближчі місяць-два деякі заправки так і не відкриються. А натомість — на працюючих може знову зрости ціна.

Деякі експерти прогнозують, що позитивні зміни і навіть найближчим часом настануть. І щодо наповнення ринку бензином, дизелем та автогазом, і по більш адекватними цінами. Для цього держава має максимально спростити імпорт.

Щодо майбутньої ціни на пальне, то тут ні експерти нафтового ринку, ні самі власники автозаправних станцій сказати і спрогнозувати нічого не можуть. Тому поки йде війна, автолюбителям радять менше користуватися власними автомобілями та пересідати на громадський транспорт.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти