Для росіян ремонт автомобілів може стати великою проблемою

У росії через відсутність постачання оригінальних запчастин автодилери просто не зможуть забезпечити гарантійний ремонт автомобілів.

У зв’язку з такою ситуацією вони вимагають заморозки низки норм закону про захист прав споживачів, яким встановлено жорсткі терміни обов’язкового гарантійного ремонту. Відповідне звернення учасники ринку направили до російського уряду ще місяць тому.

Приводом для ініціативи стало значне збільшення термінів постачання складних агрегатів для ремонту з боку виробників: двигунів, коробок передач та інших високотехнологічних вузлів. Постачальники просто не відповідають на запити про терміни постачання. Дилери оцінюють цю ситуацію як потенційну загрозу судових позовів і величезних фінансових втрат.

Так, за невиконання зобов’язань щодо гарантійного ремонту в росії передбачено штраф до 50% вартості робіт за кожен день прострочення. На виконання зобов’язань відведено в середньому від 30 до 45 днів, але через проблеми з поставками запчастин цього терміну не достатньо.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти