Водіям розповіли, що робити, якщо у дорозі закінчився бензин

Коли в автомобілі закінчується бензин посеред дороги – це не найприємніша ситуація, особливо в період воєнного стану. У зв’язку з цим пропонуємо ознайомитися з деякими рекомендаціями, які допоможуть вам у такій ситуації.

Намагайтеся поставити машину в безпечне місце

Якщо в авто закінчився бензин – краще його прибрати з дороги, щоб не заважати руху. Місце вимушеної зупинки позначається відповідно до вимог Правил дорожнього руху.

Зрозумійте, де ви знаходитесь

За допомогою телефону або планшета можна побачити геолокацію вашого місцезнаходження. При зверненні по телефону бажано знати не лише координати, а й назву траси, найближчі населені пункти, особливості місцевості.

Не бійтеся звернутися за допомогою

На дорогах загального користування про допомогу доводиться просити друзів, знайомих або водіїв, які проїжджають повз. Нерідко останні самі зупиняються та пропонують допомогу. Але не забувайте, що на дорогах можуть бути також шахраї.

Знайти найближчу АЗС та спробувати туди дійти

У кожного водія в багажнику має бути металева каністра. В ідеалі – у ній має бути паливо. Якщо ж ні – з цією каністрою можна дійти до найближчої заправки або найближчого населеного пункту і поповнити запаси палива.

Джерело auto.dip.org.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти