Водіям розповіли, як зробити машину непривабливою для окупантів та мародерів

В окупації ризик втратити автомобіль прямо на вулиці або у власному дворі досить великий. Для того, щоб мародери оминали ваш транспорт, можна надати машині вигляду непотрібної нікому, крім її власника. Іноді це можна зробити без великих витрат коштів і часу.

Кузов. Не мийте машину кілька тижнів. Це невимушено замаскує добрий стан лакофарбового покриття, яке у свою чергу є свідченням того, що машина або не бита, або була якісно відремонтована. Чисте скло також неприпустиме. Сяюче чисте скло надає святкового вигляду навіть безнадійно “убитій” машині.

Колеса. Велику роль візуальному сприйняттю авто грають колеса. Краще, якщо це будуть сталеві диски, без ковпаків та з іржею на видному місці. Можливо, ваші зимові колеса виглядають саме так чи схоже, але зимова гума не повинна бути новою, з глибоким протектором. Засохлий бруд на боковинах шин, як кажуть, вітається.

Зайві отвори. Тяжке враження на спостерігача справляють “зайві” отвори на кузові. Так що буде корисним до кращих часів видалити зі свого місця, наприклад, якусь світлотехніку: повторювач поворотів, окремо розташовану передню або задню протитуманку.

Молдінг. У деяких моделях нескладно демонтувати деталі зовнішнього декору, наприклад, частину молдингів. Але це потрібно робити вибірково, щоб не було враження умисного шкідництва.

Нерівні проміжки між кузовними деталями. Це не завжди просто, але можна спробувати перекосити лючок бензобака або відстебнути, наприклад, кріплення бампера там, де він стикується з фарою.

Непоганим рішенням буде зняти решітку радіатора, бампер, фари або дзеркало. Відсутність зовнішніх недешевих деталей натякає на те, що і з начинкою у машини може бути не все гаразд.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти