Водіям розповіли, як знизити витрату палива на легковій машині в місті та на трасі

Економія палива є досить популярним питанням серед автомобілістів. При цьому кожен водій розуміє, що вище голови не стрибнеш і добитися витрати нижче за певну позначку дуже складно.

Зниження витрати пального – питання комплексне і тільки комбінація відразу кількох лайфхаків допоможе їздити з найменшим споживанням пального. Нижче наведено список основних рекомендацій щодо економії палива, який виглядає наступним чином:

Температура двигуна. Найменша витрата палива буде на повністю прогрітому двигуні, але коли ви стоїте кілька хвилин і прогріваєте мотор на місці, то загальна витрата також зростатиме. Ідеальним виходом із ситуації стане плавна їзда перші кілька кілометрів після старту.

Пошук альтернативи. Якщо раніше навіть у сусідній магазин ви їздили на авто, то тепер можна спробувати пошукати альтернативні варіанти транспорту на кшталт електросамокату, громадського транспорту або просто пішої прогулянки.

Найбільш плавне водіння. Якщо ви хочете геть забути про часті поїздки на заправку, то варто їздити максимально плавно і забути про різкі гальмування і прискорення.

Швидкість. Велика швидкість нерозривно пов’язана з великою витратою. Експерти радять не їздити швидше за 80 км/год, адже саме до цієї позначки у більшості автомобілів зберігатиметься саме ідеальна витрата палива.

Аскетизм задля економії. Кожна опція комфорту в автомобілі частково підвищує витрату палива, тому якщо ви хочете проїхати якнайдалі, то потрібно буде зробити вибір, що вам потрібно – їхати з комфортом або їхати максимально довго. Ідеальним прикладом буде відключення системи кондиціювання.

Навісне обладнання. Всі вітровики, бризковики, багажник на дах та інші елементи які були встановлені позаштатно, погано впливають на аеродинаміку, тому якщо ви не потребуєте цих елементів, то їх краще зовсім прибрати.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти