В уряді розповіли, чи подорожчає паливо в Україні

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що в Україну продовжують завозити бензин та дизельне паливо.

«Зараз у нас залишився лише західний кордон і логістика дуже ускладнилася. Фактично немає Кременчуцького НПЗ, який приймав на себе центральну та східну Україну в логістичному забезпеченні», – зазначив він.

Денис Шмигаль сказав, що на ринку пального залишиться держрегулювання.

«Так, поки ми залишаємо контроль для того, щоб унеможливити будь-які змови та зловживання, заробляння на війні. У нас немає держрегулювання, у нас є регулювання націнки і ми контролюємо формулу, тобто контролюємо націнку на собівартість, щоб не було зловживання від постачальників», — наголосив глава уряду.

Прем’єр також наголосив, що логістика дуже змінилася, ускладнилася та подорожчала. Фактично зараз основний центр ввезення пального в Україну сформувався на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють із європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України.

За його словами, це, звичайно, може призвести до подорожчання для споживачів.

«Зараз ми ведемо переговори, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів залишається, ми уважно дивимося скільки коштує доставка. Декілька гривень може бути різниця в ціні, але дефіцит перекриватиметься», – повідомив Шмигаль.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти