Водіям розповіли, чому бензин швидко «псується»: як довго його можна зберігати в баку та каністрі

Сучасні технології виробництва палива стали причиною того, що зберігати його довгий час тепер неможливо, особливо якщо не дотримуються певних умов.

Автомобілісти, які рідко експлуатують транспортні засоби, найчастіше стикаються з дивною поведінкою техніки на старому паливі. Усього за 1-2 тижні знаходження пального у баку робота силового агрегату значно змінюється. Після наступної заправки на АЗС ситуація може стабілізуватися.

Є ще один приклад – зберігання бензину у каністрах. Якщо паливо стоїть один сезон, при використанні воно може гірше спалахувати, а в деяких випадках повністю втрачає свої властивості. Пов’язано це не лише з якістю палива, а й з особливостями виробництва.

Існує кілька технологій виробництва пального, що визначають підсумкове октанове число. Найпоширеніші – термічні та каталітичні крекінги. Головна особливість – низька собівартість та хороше очищення від домішок. Але октанове число відповідає запитам сучасних двигунів. Покращують цей показник за допомогою різних присадок.

Зараз для підвищення октанового числа використовують ефіри. Такий елемент не завжди відрізняється високою стабільністю. Тому процес розпаду ефірів спостерігається вже за 1-2 тижні простою. Це призводить до зниження октанового числа. Ще швидше цей процес протікає у спеку. Тому сучасне паливо слід заливати з розрахунком, що його буде використано в перші 2 тижні експлуатації.

Сучасний бензин виробляється з додаванням спеціальних ефірів, які підвищують октанове число. Ці елементи дуже швидко розпадаються і забезпечити тривале зберігання пального неможливо.

Джерело auto.dip.org.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти