В Україні внесли зміни до навчання водіїв та видачу прав

Кабмін спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія в Сервісних центрах МВС. На засіданні 10 травня КМУ ухвалив постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні», а також постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних коштів».

Ціль першого акту:

– Надати можливість українцям, які приїхали жити в інше місце, скласти практичний іспит у будь-якому Сервісному центрі МВС, незалежно від того, в якому було раніше складено теоретичний іспит.

– Дозволити проводити навчання з теоретичної підготовки через Zoom, Skype, Google Meet та інші онлайн-канали.

– Дати можливість внутрішнім переселенцям отримати посвідчення водія в будь-якому СЦ МВС, незалежно від місця складання теоретичного та практичного іспитів.

– скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорію В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) шляхом зменшення на 20% теоретичної частини.

Також тепер можна повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом 10 днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Мета другого акту:

Розподіл навчання в автошколі на два етапи:

– Теоретичну підготовку, за результатами якої школа видаватиме слухачеві відповідне свідоцтво (воно дійсне протягом одного року);

– Практичне керування транспортним засобом, за результатами якого школа видаватиме слухачеві свідоцтво про закінчення практичної підготовки (воно дійсне протягом двох років).

Встановлено можливість видачі посвідчення водія та складання іспитів у будь-якому сервісному центрі МВС особам, у яких закінчився термін позбавлення права керування. Наприклад, зараз людина, яка позбавлена ​​права управління, складає іспити і отримує посвідчення в сервісному центрі за місцем своєї прописки.

Допуск до навчання з практичного керування транспортними засобами буде надано лише після успішного складання теоретичного іспиту в Сервісному центрі МВС.

За бажанням, практична підготовка може здійснюватися в будь-якому закладі незалежно від того, в якій школі особа пройшла теоретичну підготовку.

Скасовано внутрішній теоретичний іспит в автошколі — після проходження теоретичної підготовки складатиметься лише внутрішній практичний іспит.

Скласти практичний іспит можна буде у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.

Крім того, передбачена можливість отримання платних номерних знаків для всіх транспортних засобів. До цього видача платних номерів здійснюється виключно для легкових автомобілів.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти