Авто своїми руками: самохідна коляска від мотоцикла

Один із умільців на ім’я Петро вирішив зробити майже справжній автомобіль для свого онука. Однією з умов при цьому було, щоб машинка була симпатичною зовні. Тому гарною ідеєю було взяти за основу візок ВМЗ 9.203 від мотоцикла Іж ”Юпітер-5” – він і місткий, і дуже гармонійний по дизайну, і що важливо – симетричний по обидва боки (на відміну, наприклад, від колясок “Дніпра” та “Уралів”).

Всередину коляски конструктор вбудував раму із труб прямокутного перерізу 15х15 та 30х30 мм. У передній частині вона особливо складна, адже там розташована незалежна підвіска передніх коліс та кермо.

У підвісці було використано переточені поворотні кулаки від вазовської “класики”. У рульовому управлінні використаний рейковий механізм від “вісімки” та передачу за допомогою дворядного ланцюга ГРМ. Колеса разом із шинами запозичили у мотоцикла “Восход”.

Двигун разом із трансмісією помістився у багажнику “іжевської” люльки. Щодо силового агрегату, конструктор обрав безпрограшний варіант: китайський двигун Lefan потужністю 7 к.с. з автоматичним відцентровим зчепленням.

Мотор цей багаторазово перевірений самодіяльними конструкторами на подібних виробах – багі, мотоблоки, міні-трактори. Для підтримки належної температури в тісному відсіку моторчику додали другий, зовнішній вентилятор. Його електропривод включається примусово, кнопкою на щитку приладів.

Також транспорт отримав повноцінну панель приладів, фари та дугу безпеки над місцем водія. Крім основної робочої системи, є резервна – вона ж стоянкове гальмо, яке приводиться класичним важелем під праву руку.

Машина вийшла тяговитою, вона легко везе дорослу людину.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти