Електрокари дешевші в обслуговуванні автомобілів з бензиновими ДВЗ

Світові автовиробники та різні автомобільні експерти продовжують ретельно говорити про те, що хоча електромобілі мають більш високі початкові витрати на їх придбання, у довгостроковій перспективі ви заощадите великі гроші на їх обслуговуванні в порівнянні з тими автомобілями, які оснащені класичним ДВС. В основному це пов’язано з економією на витратах на паливо та технічне обслуговування, і в більшості випадків ці припущення підтвердилися. Тим не менш, нове дослідження показує, що дійсно дешевше мати електричну версію автомобіля, ніж його версія з бензиновим двигуном.

Дослідження, яке висвітлюється зарубіжним виданням Electrek, було аналізом агентства Energy Innovation щодо вартості електромобілів порівняно з вартістю бензинових автомобілів у кожному штаті США. Воно враховує витрати на щомісячний платіж за автомобіль при купівлі його в кредит, витрати на паливо, технічне обслуговування, страховку та включає податкові пільги та пільги на електромобілі, які існують на ринку США.

Насправді дослідження виходить за межі звичайної 12-місячної моделі вартості володіння або моделі довгострокової вартості володіння автомобілем. Швидше, воно розбиває загальні щомісячні витрати на шестирічний термін володіння, щоб визначити, скільки коштує місяць володіння електромобілем, порівняно з витратами на володіння автомобілем із ДВЗ.

Підсумкова частина дослідження говорить про те, що володіння транспортними засобами з повністю електричними силовими установками у довгостроковій перспективі вигідніше, ніж володіння машин, оснащених старим ДВЗ.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти