Водіям розповіли, у яких випадках можна не пред’являти страховий поліс поліцейським

Наявність страхового поліса у водія поліцейські мають право перевіряти лише у двох випадках: при складанні протоколу про порушення правил дорожнього руху або при оформленні ДТП. В інших випадках перевірка страхового поліса є незаконною і штраф, виписаний за його відсутність, легко оспорюється в суді.

Відповідно до пункту 2.1 ПДР водій повинен мати при собі і згідно з пунктом 2.4 ПДР пред’явити працівникові поліції на місці зупинки посвідчення водія, реєстраційний документ на ТЗ та поліс страхування.

Проте, згідно зі статтею 16 Закону “Про дорожній рух” водій зобов’язаний мати при собі та на вимогу поліцейського пред’являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, – страховий поліс.

При цьому, відповідно до пункту 21.2 статті 21 Закону “Про обов’язкове страхування”, контроль за наявністю поліса страхування здійснюється поліцією при складанні протоколів щодо порушень правил дорожнього руху та оформлення матеріалів ДТП.

Якщо водій не порушував правила дорожнього руху і не є учасником ДТП, то поліцейський не має права вимагати для перевірки поліс страхування.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти