Водіям розповіли, коли в Україні закінчиться дефіцит бензину та дизпалива

Керуючий директор WOG Holding BV Андрій Пивоварський розповів, що дефіцит дизпалива в Україні може припинитися вже протягом місяця, якщо не виникне форс-мажорна ситуація. Щодо бензину А-95 ситуація складніша, тому на стабілізацію потрібно більше місяця. При цьому вже зараз є позитивна динаміка на ринку, в країну все більше ввозиться палива.

“Якщо не буде форс-мажорів, ринок протягом місяця вийде на комфортний рівень щодо дизеля. Що стосується 95-го, то тут ситуація складніша. Тут уже питання не тільки завезти, але ще треба знайти, де купити. У Європі – дефіцит 95-го. З того, що зараз бачу, потрібно буде більше місяця. Але щодня є позитивна динаміка, ввозимо більше”, – сказав Пивоварський.

Він додав, що треба враховувати те, що Україна перебуває у стані війни. А у більшості країн, де проходили бойові дії, палива взагалі не було.

“Не можна було купити за валюту, завезти. А у нас сьогодні армія забезпечена – воює, залізниця – їздить, спеціальні служби – швидкі, поліція, пожежні – працюють. Так, для персонального споживання є черги. Але черги там, де є нафтопродукт. Було б гірше, якби не було черг та не було б нафтопродуктів”, – додав фахівець.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти