Водіям розповіли, як вибрати ідеальний автомобіль для паливної кризи

Автомобільні експерти надали перелік доступних машин, які дозволять заощадити на паливі. А деякі моделі дають можливість взагалі не заїжджати на заправку.

Електрокари

Автомобілі на електричній тязі давно мають попит в Україні. Новий Nissan Leaf можна купити за $28 000. Однак завжди можна заощадити та вибрати вживаний варіант. Уживані Leaf можна знайти від $6000. Інші електромобілі трохи дорожчі. Наприклад, Mitsubishi i-MiEV починається з 7-8 тисяч доларів.

В Україні продається багато інших електрокарів: Hyundai Ioniq Electric, MG ZS EV. Але вони в середньому коштують $30 000 у дилера.

Гібридні автомобілі

Наявність у гібрида двигуна внутрішнього згоряння не скасовує потреби у паливі. Але поєднання з електродвигуном призводить до дуже скромного апетиту транспортного засобу. Без відвідування АЗС не обійтися, але заправлятись доведеться рідше. Середня витрата палива часто становить 5 л/100 км.

Гібридні автомобілі, як правило, досить дорогі. Але ось уживану Toyota Prius з гібридною силовою установкою можна знайти за $6000.

Є пропозиції ще дешевші. Хетчбек Honda Insight пропонують за 4600 доларів. А компактний седан Honda Civic взагалі віддають за $3900. Ціни привабливі, але варто розуміти, що такі екземпляри мають великі пробіги – до 300 тисяч кілометрів.

Автомобілі на газу

В умовах дефіциту бензину та дизеля на заправках України великих проблем із газом не спостерігається. Він, звичайно, теж подорожчав, але ним хоча б можна заправитися. В Україні машини із ГБО завжди були популярними. Це означає, що на вторинному ринку багато пропозицій.

Є багато корейських автомобілів із пробігом. Hyundai та Kia оснащені ГБО прямо із заводу. Такі машини часто завозили до України.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти