Стало відомо, що більшість водіїв не знають призначення кнопок в автомобілях

У Британії більшість водіїв не підозрюють, за що відповідають кнопки в їхніх автомобілях. Це продемонструвало опитування сервісу WeBuyAnyCar, результатами якого поділилася Daily Mail.

Так, 53 відсотки опитаних плутаються у призначенні частини елементів управління, а деякі зізналися, що взагалі нічого в них не розуміють. Близько 45 відсотків водіїв хоч раз випадково натиснули кнопку під час руху, що призводило до несподіваних результатів — наприклад, включення світла фар вдень.

Чверть водіїв не знають, як включати протитуманки, стільки ж не вміють відкривати капот. Близько 22 відсотків респондентів регулярно включають двірники, коли вони не потрібні, 21 відсоток не розуміють, як включати круїз-контроль.

Функція підключення телефону до автомобіля заплутала 19 відсотків опитаних. Ще 16 відсотків зізналися, що не змогли відчинити двері, щоб впустити пасажирів, а для 15 відсотків недоступні двірники на задньому склі.

Слухати ненависну радіостанцію довелося 12 відсоткам британців, які просто не знали, як її переключити. Розгубленість викликає не лише безліч кнопок у сучасних машинах: 14 відсотків автомобілістів забувають, з якого боку у них кришка паливного бака.

Ще 62 відсотки не в курсі, що означають сигнальні лампи та звуки. Майже 70 відсотків відзначили, що їм довелося витратити багато часу, щоб розібратися в пристрої нової машини, а кожен десятий зізнався, що досі не цього вивчив. При цьому 16 відсотків водіїв ніколи не відкривали посібник з експлуатації.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти