Водіям-початківцям розповіли, як навчитися їздити на машині

Висока кваліфікація водія приходить з багаторічним досвідом, але є мінімум, який потрібно отримати ще під час навчання. Навички керування рухом машини (трансмісією, гальмами, акселератором) потрібно довести до автоматизму – і лише потім виїжджати на дорогу.

У перші самостійні поїздки по місту дуже рекомендується брати з собою в якості інструктора досвідченого водія – він вкаже вам на помилки.

Добре орієнтуватися в різних дорожніх ситуаціях набагато складніше, ніж керувати механізмами та системами автомобіля. Почати потрібно з вивчення Правил дорожнього руху – незалежно від того, де у вас взялися права, ПДР потрібно перечитати кілька разів, все зрозуміти, а потім ще докладно вивчити розділи, де вказуються дії водія на перехрестях.

Навчитися не губитися у складних ситуаціях на перехрестях можна лише на практиці. Починати слід із простих та знайомих перехресть, коли на дорозі мало транспорту. Краще брати з собою як штурмана досвідченого водія, який даватиме вам підказки щодо пріоритетності проїзду кожного транспортного засобу.

А у спрощеному вигляді проїзд розв’язок та перехресть зводиться до вирішення двох завдань: спочатку побачити всі транспортні засоби, чиї курси можуть перетинатися з вашими, а потім визначити черговість проїзду. Для повної впевненості бажано переконатися, що всі учасники ситуації теж вас бачать і дотримуються того ж порядку проїзду, що й ви.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти