Водіям назвали основні причини збільшення витрати пального

Причини високої витрати пального можна поділити на дві групи. У першому випадку це вина автомобіля, спричинена певними механічними несправностями. У другій групі відповідальність за підвищену витрату бензину або дизельного палива лежить на водієві, який припустився низки помилок або навмисно створив складні умови експлуатації автомобіля.

Основні причини, через які автомобіль витрачає більше палива:

1. Зношені свічки запалювання.

2. Засмічення повітряного фільтра.

3. Стара або перероблена олива.

4. Засмічені форсунки.

5. Несправні датчики керування двигуном.

6. Неправильний тиск у шинах.

7. Зношене зчеплення.

8. Окислені гальмівні диски та зношені гальмівні колодки.

9. Підсмоктування повітря у впускному колекторі.

Що ще може підвищити витрати пального

Надмірне навантаження

Регулярне перевантаження автомобіля може не тільки збільшити витрату палива, але й призвести до зношування шин, підвіски, трансмісії і, нарешті, знизити продуктивність двигуна.

Агресивне водіння

Якщо ви експлуатуєте свій автомобіль на більш високих обертах, ви, безумовно, витрачаєте більше пального. Те ж саме, якщо ви часто перемикаєте передачі, різко гальмуйте або розганяєтеся, а також, якщо даєте автомобілю простоювати.

Кондиціонер, який постійно працює

У спекотні дні кондиціонер є дуже корисним та практичним джерелом комфорту. Однак важливо використовувати його з розумом і уникати занадто екстремальних налаштувань, оскільки це збільшить витрату бензину або дизельного палива на 10% (при русі автострадою або бездоріжжям) і на 20% (при русі містом).

Те ж саме відноситься до вітрового скла з підігрівом, сидіння з підігрівом та будь-якого іншого елемента, який споживає енергію. Використовуйте їх розумно, а коли вони виконають свою роботу, обов’язково відключіть їх, якщо не хочете, щоб ваш автомобіль витрачав більше палива, ніж вам хотілося б.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти