Водіям розповіли, як відремонтувати зовнішні пошкодження автомобіля власноруч в умовах війни

Експерти дали кілька порад швидкого ремонту кузова та зовнішніх поверхонь, які могли постраждати від обстрілу або розльоту уламків під час вибуху.

1. Сколи на лобовому склі та розбиті бічні вікна

Якщо скол утворився на лобовому склі, потрібно заклеїти отвір, який утворився, прозорою стрічкою. Це убереже від попадання вологи, яку потім вже неможливо усунути з місця пошкодження. Однак, якщо зберегти місце пошкодження на склі чистим та сухим, є великі шанси на його виправлення у спеціальному сервісі з ремонту скла. Інший випадок стосується пошкодження скла бічних вікон. Воно виконане за технологією, відмінною від лобового скла. Тому при попаданні каміння або уламків бічне скло зазвичай відразу тріскається і розсипається на маленькі шматки – тут просто нема чого ремонтувати або заклеювати сколи. Отже, доведеться закрити бічне вікно якоюсь плівкою або гнучкою панеллю і вирушати на пошуки аналогічного скла.

2. Пошкодження шин від поганих доріг та уламків

При проколі або порізі шини можна використовувати спеціальний герметик, а потім накачати шину компресором (такі набори йдуть у комплектації певних моделей автомобілів або їх можна придбати окремо в автомагазині). Однак краще мати запасне колесо або хоча б докатку. Герметик не може закрити велику дірку або бічне пошкодження, а ось запасне колесо у такій ситуації допоможе.

Іншим типом пошкодження шин є утворення бічних шишок, які виникають через розрив внутрішнього корду при сильних ударах на ямах із гострими краями. Рухатися на таких шинах можна, але дуже обережно і на невисокій швидкості, ретельно проходячи всі наступні нерівності.

3. Бампер, який тріснув, потрібно закріпити

Різноманітні тріщини на бампері можна скріпити нашвидкуруч пластиковими стяжками для дротів, запаяти розігрітим металевим паяльником, заліпити клейкою стрічкою. Це дозволить підтримати форму та кріплення бампера, не дати йому розвалюватися далі.

4. Пошкодження деталей кузова від уламків

Численні отвори на крилах або капоті автомобіля, пошкодження дверцят слід заклеїти, щоб всередину не потрапляла волога і не псувала деталі. Ушкодження лонжеронів та отворів під двері неможливо виправити власноруч, і навіть на СТО автомобіль потребуватиме складного ремонту, якщо він взагалі буде можливим.

5. Радіатори – виглядає страшно, проте досить просто ремонтується

Найчастіше при аваріях чи обстрілах страждають попереду розташовані радіатори.
Їх доведеться замінити. Також необхідно перевірити патрубки та залити охолоджуючу рідину. Проте сам ремонт можна виконати в гаражі разом із товаришем або звернутися до найближчої СТО, адже майже будь-яка станція візьметься за такий ремонт.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти