Водіям розповіли, як власноруч замінити мастило на своєму автомобілі

Щоб замінити мастило в двигуні автомобіля, не обов’язково їхати на спеціалізований сервіс. З цим завданням може впоратись більшість автомобілістів. В зв’язку з цим, пропонуємо ознайомитись з деякими порадами, які допоможуть полегшити цю процедуру.

Отже, спочатку треба дізнатись яке саме мастило вам потрібно. Найпростіше – це подивитись в інструкції до автомобіля, якщо її вже немає, ви можете звернутись до офіційного дилера та запитати там.

Також нам потрібен фільтр. Дізнатись який саме потрібен, вам допоможуть в магазині автозапчастин, ви називаєте продавцю VIN-номер авто, а він по каталогу підбере вам фільтр. Краще обирати саме оригінальну деталь, адже різниця в ціні буде незначна, а ризик забруднити масляну систему неякісним фільтруючим елементом дуже велика.

Майте на увазі, що в нових автомобілях фільтр стоїть під спеціальною кришкою, яку щоб відкрутити потрібен спеціальний ключ, якщо його немає, тоді його також можна придбати в будь-якому магазині, коштує він небагато, а річ досить корисна.

Тепер нам потрібні підіймач, естакада або звичайна яма. Ви заганяєте свій автомобіль та залазите під нього. Якщо знизу є залізний захист то його треба зняти. Далі на піддоні відшукуємо зливну пробку і попередньо готуємо будь-яку ємність в яку зливатимемо старе мастило. Обережно відкручуємо корок та прибираємо руки, адже мастило може бути гарячим, та чекаємо, поки вся рідина зіллється. Коли останні крапельки витекли, закручуємо назад пробку.

Далі шукаємо фільтр, він може стояти як зверху так і знизу. Відкручуємо кришку спеціальним ключем, дістаємо старий фільтр, вимиваємо залишки бруду та старого мастила спеціальним засобом для чищення або звичайним бензином, та вставляємо нову деталь, всі гумові ущільнювачі радимо змастити новим мастилом.

Тепер найцікавіший момент – заливаємо нове мастило. Перед цим треба дізнатись, скільки саме його повинно влізти у двигун. Знаючи приблизний об’єм, заливаємо мастила десь на пів літра менше та перевіряємо його рівень у системі. Якщо оливи мало, тоді потроху підливаємо, поки рівень не досягне середини.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти