Їзда без прав під час війни: на які суми штрафують водіїв

Навіть в умовах воєнного стану обов’язковими документами, за яких можливе пересування на авто, залишаються техпаспорт, страховка та права. Тому пропонуємо ознайомитись зі штрафами за їзду без прав під час війни в Україні.

Апостроф повідомляє, якщо водій забув свої дійсні права, коли сів за кермо, йому загрожує штраф в 425 грн. Санкції зростуть у кілька разів, якщо за кермом громадянин без дійсних прав – 3 400 гривень.

Такий же штраф може отримати водій, який пустив за кермо людину без водійського посвідчення у принципі або без посвідчення водія потрібної категорії.

Якщо українець вже позбавлений прав та знову сідає без посвідчення за кермо – 20 400 грн. При повторному порушенні – 40 800 грн.

Якщо у людини немає прав на керування автомобілем, яким вона керує або в правах вказана інша категорія – штраф 3 400 грн.

Якщо жителя України позбавили прав до моменту судового розгляду, то правоохоронці при вилученні посвідчення зобов’язані видати тимчасовий талон на керування на три місяці. Якщо же права вилучив суд, то їзда без посвідчення – 20 400 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти